Hoppa till innehåll

Om oss

MER OM VOKSENÅSEN & HÅGKOMSTRESOR

OM

Nationalgåvan Voksenåsen

Voksenåsen är Norges nationalgåva till Sverige som tack för hjälpen under andra världskriget. Nationalgåvan är idag ett svensk-norskt samarbetscenter som arbetar med informations- och erfarenhetsutbyte mellan Sverige och Norge, och ett hotell.

OM

Hågkomstresor

Projektet hågkomstresor är ett utvecklat av Voksenåsen och Forum för levande historia. Båda ligger under det svenska Kulturdepartementet. Levande historia är en svensk myndighet med uppdrag att undervisa om just Förintelsen och andra folkmord.

År 2018 fick Forum för levande historia ett tilläggsuppdrag från regeringen i syfte att stärka förutsättningarna för hågkomstresor till Förintelsens minnesplatser. Voksenåsen, genom programchef Anna Florén, gavs i uppdrag att undersöka om sådana resor i tillägg till traditionella resmål för minnesresor också kan genomföras till Norge.

Den första resan genomfördes med en grupp lärare år 2019. Efter det har fler lärarresor genomförts. Voksenåsen har i samarbete med Forum för levande historia sedan utvecklat konceptet och genomfört ett flertal resor med skolklasser och andra ungdomsgrupper. Tack vare stipendiet från Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen, har vi kunnat erbjuda klasser stipendium och fler har därigenom haft möjlighet att resa.

KONTAKTUPPGIFTER

Om oss & kontakt


Voksenåsens projektledare planerar din resa, bokar dina besök, guidar dig och bokar din övernattning och måltider.

Vill du veta mer, boka ett färdigt förslag eller vill du att vi skräddarsyr något för just din grupp? Tveka inte, utan ta kontakt.


Marie Thrana Tindstad, pedagog och projektledare
marie@voksenaasen.no, +47 456 07 161

Marie Losciale, pedagog och projektledare
marie.losciale@voksenaasen.no, +47 482 80 438

Ansvarig utgivare:  Anna Florén, Voksenåsen  anna@voksenaasen.no