Hoppa till innehåll

Dokumentärserie: Ockuperad vardag

Serie från NRK

Avsnitt 1. Krigens kontraster

Den tyske okkupasjonen av Norge fra 1940-45 forandret hverdagslivet til hele befolkningen. Matmangel og rasjonering rammet på forskjellig måte – avhengig av om man bodde i byen eller på landet, og hvor i landet man bodde. Sigrun Ballo Kvaran fra Vadsø og Torbjørn Alm fra Toten opplevde hverdagen i okkupasjonsårene dramatisk forskjellig. (1:4)

Avsnitt 2. Hold hjulene igang

Den tyske okkupasjonen av Norge 1940-45 forandret hverdagslivet til hele befolkningen. Men noen yrkesgrupper måtte samarbeide med okkupantene, og folk i blant annet politiet og bygg- og anleggsbransjen ble stilt overfor vanskelige dilemmaer. Krigen skulle komme til å gi full sysselsetting og norgeshistoriens største byggeboom. (2:4)

Avsnitt 3.Kampen mot sensuren

Den tyske okkupasjonen av Norge 1940-45 forandret hverdagslivet til hele befolkningen. Nazistene overtok NRK, kneblet pressen og sensurerte alt kulturliv og alle offentlige ytringer. Men det fantes mange som kjempet mot sensur og ensretting. August Rathke ble redaktør for en illegal avis, og Espen Skjønberg irriterte nazistene med sine forestillinger. (3:4)

Avsnitt 4. Krigens ofre

Den tyske okkupasjonen av Norge 1940-45 forandret hverdagslivet til hele befolkningen. Norge som nasjon kom relativt godt fra det i løpet av disse årene, men for noen grupper ble resultatet store påkjenninger og store tap. 10 000 nordmenn døde som følge av krigen. (4:4)