Utøya

Utøya är AUFs (motsvarande SSUs) ö med kursgård och sommarläger. Utöya var också platsen för Anders Behring Breiviks massaker den 22 juli 2011. Utöya har en lång tradition av att vara ett center för lärande omkring demokrati, yttrandefrihet, tolerans och mångfald.

Idag är ön ett exempel på att dessa värderingar aldrig kan tas för givna. På ön finns ett undervisningscenter för deltagande workshops omkring vad demokrati betyder, vad som utmanar den, och hur ungdom själv kan värna om demokratin. Utöya ligger en knapp timmes bilresa från Oslo. Besök kan bokas direkt från Utøya eller via Voksenåsen.

Bild: Sindre Thoresen Lønnes, Scanpix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: