22 juli-centret

Centret förmedlar kunskap om terrorangreppet i regeringskvarteret i Oslo på Utöya.

Centret tar emot skolklasser och har pedagogiska program som behandlar angreppet, det offentliga samtalet kring detta och dess betydelse nu och i framtiden. Man berör således inte andra världskriget eller Förintelsen, men centret är ändå relevant att besöka under en studieresa inriktad på frågor om demokrati, rasism och tolerans.

Att besöka minnesplatser över offer för såväl nazism som modern högerextremism kan skapa goda undervisningsmöjligheter för både historie- och samhällskunskapsämnen med teman som demokrati, etik och flykt.

www.22julisenteret.no

En tanke på “22 juli-centret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: