Roman: Blå stjärnan

Av Jan Gulliou

Från wikipedia:

Blå stjärnan är en roman av Jan Guillou från 2015. Det är den femte delen i romansviten Det stora århundradet som handlar om 1900-talet.[1] De tidigare delarna i romansviten är BrobyggarnaDandyMellan rött och svart och Att inte vilja se.[1]

I centrum står äldsta dottern Johanne Lauritzen. Redan i början av kriget arbetade hon som kurir åt den norska Hjemmefronten. Nu befinner hon sig i Stockholms illegala värld av spioneri, svek och förräderi, rekryterad av den brittiska spionorganisationen SOE.

Av brittiska armén befordras hon till kaptens grad. Efter en rad spektakulära sabotageinsatser får hon ansvar för den största och viktigaste operationen: att rädda Norges judar på flykt undan Förintelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: